Comunitate

Green Square – beneficii pentru comunitate

Proiectul a fost realizat în urma unor analize urbanistice care completează necesitățile neacoperite din Bună Ziua.

Un centru de cartier

50% din suprafața construită este cu destinație publică cuprinzând utilități pentru toți locuitorii din zona (parc, creșă, sport, circulații, comerț, alimentație publică).

Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) pentru construcția noilor apartamente este 0,95 adică populația nou atrasă în zonă este similară zonelor de case.

Parcul, drumurile și creșa ocupă 2/3 din  teren (aprox. 13.000 mp) si vor fi cedate cu titlu gratuit Primăriei. Valoarea lor este de aproximativ 8.5 milioane euro.

Astfel, proiectul Green Square se va dezvolta în folosul comunității prin parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Parc

Parcul va avea o suprafață de 5.000 mp și va fi amenajat de către dezvoltator cu acces public.

Zona comercială

Centrul comercial se va construi pe 2 nivele: parter și mezanin, va include un mix de facilități necesare zonei: comerț, alimentație publică, servicii financiare, farmacie, etc.

Zona comerciala va fi de aproximativ 17.500 mp.

Club de sport și fitness

În cadrul centrului commercial va funcționa un centru modern de sport și fitness administrat de unul dintre operatorii de top care activează în Romania.

Creșă pentru copii

În urma studiilor efectuate în zona există un deficit de locuri în creșe. Prin urmare, s-a alocat o suprafață de 2.200 mp teren pentru construcția unei creșe de 1.500 mp.

Acces facil la transport

S-a cedat teren Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unei stații verzi de autobuze și taxi la strada Bună Ziua.